+381 11 22 78 052         +381 61 22 11 091    +381 63 81 07 404       office@aquacentar.rs

PRIRODNI BAZENI

Priroda u pravom smislu reči!


Prirodni bazeni predstavljaju idealno rešenje za one koji u svom dvorištu žele vodenu površinu za kupanje, koja će se savršeno uklopiti u prirodni ambijent.

Ovi "prirodni" bazeni se razlikuju od klasičnih bazena, pre svega po načinu izgradnje i prečišćavanja vode. Prirodni bazeni su zapravo kopija jezera iz prirode, "prenesena" na teren naših klijenata. Upravo tako i funkcionišu što se tiče prečišćavanja. Funkciju filtera preuzimaju biljke koje su posađene u posebnim regenerativnim zonama bazena, ali i slojeviti nanos određene strukture materijala kao i mikroorganizmi i drugi manji organizmi koji po uspostavljanju bioravnoteže nastanjuju jezero - bazen. Prilikom održavanja se apsolutno ne koriste nikakva hemijska sredstva. Vrlo je važno znati da se prilikom njihovog projektovanja mora uzeti u obzir veliki broj faktora, čak i klimatski uslovi koji vladaju na određenom podneblju.

Jezero ima i svoju zonu za kupanje i relaksaciju i može se formirati u bilo kom obliku, veličini, na bilo kojoj dubini i konfiguraciji terena.

Ipak, razlog zašto takve objekate i nemamo priliku tako često da vidimo, nije samo njihova cena već i odnos i shvatanje takve filozofije.

Prirodni bazeni zahtevaju zaista profesionalan pristup prema toj ideji, a bez edukacije, dobrog (stručnog) poznavanja kompletne materije i velikog angažovanja samih korisnika, teško će se ceo sistem održati.

Realno, svako bi poželeo takav objekat u svom dvorištu, ali kada se postavi pitanje održavanja, tada nastaju nedoumice i najčešće se odustaje od takve ideje.

jezero-za-kupanje

Jezero za kupanje - Subotica

jezero-za-kupanje

Jezero za kupanje - Goč

Aqua Centar je pronašao idealno rešenje i svojim potencijalnim klijentima nudi kompromis:

"EKO JEZERO" - JEZERO ZA KUPANJE SA BAZENSKIM SISTEMOM ZA PREČIŠĆAVANJE VODE SA SMANJENOM UPOTREBOM HEMISKIH SREDSTAVA.

Dakle, naši klijenti dobijaju prirodno jezero za kupanje sa opšte prihvaćenim sistemom za prečišćavanje!

Na taj način ćete koristiti sve prirodno - estetske prednosti koje pružaju jezera, a prečišćavanje vode će se obavljati mnogo jednostavnije i praktičnije putem bazenske opreme za prečišćavanje i održavanje vode!

Prvi ovakav objekat izgradili smo u gradskom parku u Subotici, a kasnije i na privatnim posedima. Objekat predstavlja kombinaciju prirodne i estetski adekvatno uklopljene vodene površine u pejzaž uz korišćenje savremene bazenske opreme za prečišćavanje i održavanje vode. Time smo podmirili potrebu za estetskim doživljajem i korišćenjem objekta u svrhu razonode i opuštanja.


Zvanične linkove grada Subotice koji su vezani za radove Aqua Centra na izgradnji jezera na sledećim linkovima:

Link 1 Link 2

PRETVORITE VAŠU VIZIJU U STVARNOST,

ZAKAŽITE KONSULTACIJE VEĆ DANAS !


AquaITA    iblue    dfm   CPA piscine   Elbe   renolit   efast cepex Astral pool Thermo block